Meet 2019: Off to a good start!

Nieuw ronde, nieuw kansen, gelukkig nieuwjaar! Voor vele is dit DE tijd om te beginnen aan goede voornemens! Milieubewuster te werk of toch actiever vergaderen? Lees hier de trends voor 2019:

Kom uit je comfort zone
Zorg voor afwisseling in je werk, bijeenkomsten of meetings. Dit zorgt voor minder stress. Organiseer bijvoorbeeld eens een mindfulness sessie op het werk. Mindfulness leert je onder andere hoe je op een andere manier met je gedachten kunt omgaan. En hoe je meer met aandacht in het hier en nu kunt zijn. Zo sta je meer open voor de mogelijkheden om je heen, ben je creatiever en verbetert je reactievermogen.

Turn your meeting into an Experience
Onze zintuigen staan direct in verbinding met onze emoties. Het is wetenschappelijk bewezen dat hoe meer emoties getriggerd worden door een Experience, des te beter men in staat is om zich deze Experience te herinneren. De succesfactor in het creëren van een “engaging experience” is prikkelen van alle zintuigen en tegelijkertijd tegemoet komen aan alle behoeften van de gasten: op intellectueel, sociaal, fysiek & emotioneel gebied. Dit kan bijvoorbeeld energizers toe voegen, de ruimte totaal anders in te richten, snacks te serveren in (thema) kleuren of de timing een keer geheel om te gooien. Hierdoor hebben mensen plezier en kunnen ze zich openstellen. Het zijn de FUN momenten waar betrokkenheid begint!

Focussen
Zet je (telefoon) notificaties uit tijdens het werk, zo wordt je minder afgeleid. Ook wordt de verleiding van Social Media kleiner. Af en toe helemaal offline werken helpt hierbij ook! Lukt dit niet, probeer dan eens om je e-mails maar één keer per uur te bekijken.

Groen vergaderen
Een van de vergadertrends in 2019 is om papierloos te werk te gaan. Niet alleen door documenten vaker te mailen, maar bijvoorbeeld ook door met een tablet te notuleren. Sla alles netjes op in een map op je computer, tablet of in de Cloud, zo kun je documenten makkelijk terug vinden.

Zitten is het nieuwe roken
Het is slecht voor je lichaam om meer dan 60-90 minuten in dezelfde positie te zitten, met weinig tot geen beweging. Probeer daarom eens staand te vergaderen, of loop een blokje om terwijl je met je collega overlegd. Wanneer je staat verbrand je meer calorieën, ben je creatiever en productiever, het werkt anti-aging en je zult merken dat je stemming verbeterd!

Hoe kleiner en specifieker je voornemens, hoe makkelijker je het voor jezelf maakt om ze vol te houden. Boek nu je creatieve sessie bij ons in het Experience Center en probeer je goede voornemens uit! HAPPY NEW YEAR – Team Experience Center | Powered by Performance Solutions